Avatar
WelkomINFO
HOUDEN VAN EEN KAT ALS HUISDIER

Wat je moet weten:


Wat is gezonde voeding voor mijn kat?Gezonde voeding is belangrijk voor je kat. Hiermee krijgt ze alle nodige voedingsstoffen binnen en blijft ze in goede gezondheid.

Waar voldoet goede kattenvoeding aan?

Goede kattenvoeding houdt rekening met de natuurlijke voedingsbehoefte van je kat en is goed verteerbaar. Katten eten van nature vooral spiervlees, waar ze de benodigde eiwitten uit halen.
Verder bevat goede kattenvoeding:

  • weinig plantaardige ingredienten
  • een vaste samenstelling in voedingsstoffen
  • een laag zoutgehalte

Ook is goede kattenvoeding goed verteerbaar voor je kat.

Wanneer je je kat kwalitatief goede voeding geeft, merk je dit meteen aan haar. Ze is levendig, heeft een stevige ontlasting en haar vacht glanst.Hoe kies ik de juiste voeding voor mijn kat?

Een complete kattenvoeding bevat alle nodige bestanddelen. Of je voor droogvoeding of natvoeding kiest, hangt af van je voorkeur en die van je kat.

* Droogvoeding bevat weinig vocht, waardoor het minder snel bederft. Een bakje droogvoeding laat je dus gerust de hele dag staan zodat de kat de hele dag bij haar eten kan. Bovendien is droogvoeding beter voor het gebit dan natvoeding. Door goed te kauwen, gaat je kat de vorming van tandplak tegen.

* Natvoeding bevat veel vocht, waardoor het sneller bederft en niet geschikt is om lang te laten staan. Wel ruikt natvoeding aantrekkelijker en vinden veel katten het bijzonder smakelijk. Natvoeding helpt niet tegen de vorming van tandplak. Als je voor deze voeding kiest, zorg dan voor een extra goede gebitsverzorging of combineer met droogvoeding.

Hoe vaak en hoeveel moet mijn kat eten?

Een kat eet best meerdere kleine maaltijden per dag. Sommige katten hebben er moeite mee om een bak brokjes halfvol te laten staan. Dit is niet bevorderlijk voor het gewicht van je kat. Voer dergelijke katten dan ook drie tot vier keer per dag.

Hoeveel voeding je maatje dagelijks nodig heeft, hangt af van haar gewicht, leeftijd en de beweging die ze krijgt. Een richtlijn voor de juiste hoeveelheid vind je terug op de verpakking van de kattenvoeding.